Vanliga Frågor

beccastyleprofilbildfb

 

Inför  fransförlängning

För båe nytt set och påfyllning gäller det att du noggrannt har tvättat av dig ögonsminket. Inga rester från varken smuts, smink eller sminkborttagning ska fnnas kvar för att upnå bästa hållbarhet på din fransförlängning. Kan du mot förmodan inte gå osminkad, kom i god tid till salongen för att tvätta bort ditt smink innan behandlingsstart, annars kommer borttagning av smink dra ner på tiden vi har att fästa fransar. Om du bär linser är det bra att vara utan dem under behandlingen. Amvänd ej ögonfransböjare innan din tid. Tänk även på att du fransarna ej ska blötas på 24h efter behandlingen så att dusha innan kan vara en god idé.

 

Efter fransförlängning

  • Det tar ca 24 h för limmet att härda klart, under denna tid ska du bara låta fransarna vara.
  • De första 48 timmarna efter behandling ska du undivka ånga från t.ex. varma bad, bastu och solarium.
  • Peta aldrig på fransarna med fingrarna, använd istället fransborsten du får av mig om du behöver få dem på plats.
  • Undvik produkter innehållande olja & Propylen glycol runt fransarna, det löser upp limmet. Om du märker att du tappar mycket fransar- se över dina smink och hudvårdspruodukter.
  • Gnugga inte i ögonen och sov inte med fransarna mot kudden.
  • Du kan använda vattenlöslig mascara som finns att köpa hos mig, använd bara på topparna och var försiktig men noggrann när du tvättar bort det. Använd aldrig vattenfasta produkter.

 

Smink och rengöring

Att hålla en god ögonhygien är otroligt viktigt. Därför bör du tvätta ögonen varje dag för att avlägsna fransarna från fett/smink/smuts-och svettrester. Rengör du inte kan du drabbas av ögonsjukdomar, fransförlängingen lossnar fort, samt att dina fransar slits. Varför de slits är pga att smutsresterna stelnar och ”peelar” dina fransar. Det blir även extra vikt på fransarna om du inte tvättar bort smink etc. Det kan vara svårt att se själv om man har fått bort allt, var därför extra nogrann. Ett tips är att vinkla huvudet bakåt, lyfta på ögonlocket och kolla om det är rent mellan fransrötterna.

Det enklaste sättet att rengöra dina fransar är genom att använda ett skum. Rengöringsskumet finns att köpa på salongen i dofterna Malibu Kokos, Vanilla Fudge & Tropical Fruit.

Steg 1: Pumpa ut lite skum på en pensel. Lägg på skummet på hela ögonpartiet, inte bara fransarna. Massera runt detta försiktigt mest  mellan fransarna. Har du smink runt ögonen gör du detta två gånger. Du kommer att tappa de fransarna som sitter väldigt löst under rengöringen, dvs de fransarna du skulle tappat samma dag.

Steg 2: Kupa handen och skopa upp vatten på skummet tills allt är helt borta.

Steg 3: Vik en bit papper eller använd en ren handduk och håll den försiktigt mot fransarna under- och överifrån för att torka upp allt vatten. När fransarna är torra kan du borsta dem.

Under behandlingen

Du kommer att blunda under hela behandlingen liggandes på rygg. Har du problem med att ligga på rygg kan du ligga på sidan så länge huvudet ligger rakt. Det är viktigt att du kan känna dig avslppnad under behandlingen så att fransarna inte rör sig. Många somnar under sin behandling.

Hållbarhet

Fransförlängning är en icke-permanent behandling och hållbarheten är högst inviduellt. Därför finns det ingen garanti på hur länge fransförlängningen kommer att hålla. Saker som kan påverka att en fransförlängningen inte håller som den ska är tex: makeup, dålig rengöring, man sover på fransarna/gnuggar i ögononen i sömnen, graviditet, infektion i kroppen, stress, allergi & hormoner. Hur länge en fransförlängning håller beror även på hur snabbt dina egna fransar växer.

En naturlig frans har en livslängd på ca 6-8 veckor.  Vanligtvis tappar man ca 1-5 naturliga fransar om dagen och man har alltid fransar i olika tillväxtstadium. När du tappar en naturlig frans följer förlängningen med. Det vanligaste är att göra en 60min påfyllning av fransarna efter 3-4 veckor.

Fransarna

Fransarna är gjorda av syntet. Det finns fransar som kallas silke och fejkmink men det är bara olika namn på syntetfransarna. Jag använder fransar av fin kvalite som känns väldigt naturliga. Fransarna finns i olika kurvor, längder och tjocklekar.

 

eyebeccastyle

 

beccacloseup